Apartamentos de lujo en Valencia para citas privadas CONTACTOS: +34 617407292

Планирайте бягство и опитайте нови трикове, за да разпалите отново пламъците на романтиката.

Filed in blog | Posted by almayteresa on febrero 22, 2020

Планирайте бягство и опитайте нови трикове, за да разпалите отново пламъците на романтиката.

Планирайте бягство и опитайте нови трикове, за да разпалите отново пламъците на романтиката.

По принцип е безопасно, но "Няма съмнение, че има лоши актьори," Шал казва. "Това все още не е често срещано, но е проблем, който трябва да бъде загрижен."

Най-добрата ви защита е да се уверите, че агенцията, която използвате, се грижи за наемането й – и че е обвързана и застрахована. С отделно лице направете надлежната си проверка и се доверете на вътрешността си.

WebMD функция Прегледано от Мелинда Ратини, DO, MS на 05 август 2016 г

Източници

ИЗТОЧНИЦИ:

AARP: "Наемане на някой, който да помага с домашни грижи," "Наемане на работник за домашни грижи."

Джон Шал, главен изпълнителен директор, Caregiver Action Network.

"Medicare и домашни здравни грижи," Министерството на здравеопазването и човешките услуги на САЩ, преработено през май 2010 г.

Алианс за семейни грижи: "Наемане на домашна помощ."

Care.com: "9 знака, че вашият родител се нуждае от помощ."

Ейми Гойър, експерт по семейството и грижите, AARP.

Ей Джей Салим, Хюстън.

Придържането към здравословен начин на живот може да бъде трудно. В крайна сметка какво звучи по-забавно: да се разхождате из блока или да отидете в спортен бар за крилца и бира?

Всички сме хора и понякога правим не толкова здравословен избор. Но ако се храните разумно, спортувате, управлявате стреса и се откажете от тютюнопушенето, ще се почувствате по-добре и ще поставите основата за активно и здравословно бъдеще.

Отидете на зелените (червени, жълти и хрупкави също)

Вашата генетика не трябва да е вашата съдба, особено ако следите диетата си.

„Винаги казвам на [хората], това, което ядат, е също толкова важно, колкото и гените, които са наследили от родителите си“, казва Рой Бучински, д-р, директор на уелнес за университетските болници в Кливландския медицински център.

Здравословното хранене означава баланс:

Вземете плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и обезмаслено или нискомаслено мляко и млечни продукти. Изберете постни парчета месо и домашни птици и добавете риба, боб, яйца и ядки. Стойте далеч от наситени и трансмазнини. Намалете солта и захарта. Гледайте колко калории имате всеки ден.

Последното може да варира в зависимост от вашата възраст и колко сте активни. Като цяло възрастните жени се нуждаят от около 1600 до 2400 калории на ден. Възрастните мъже се нуждаят от между 2000 и 3000.

„Когато става дума за здравословно хранене, разнообразието е подправката, която ще ви държи на път“, казва Бучински.

Така че опитайте нови неща. Направете вашите удобни храни по по-здравословни начини. Ето какво можете да получите от това:

По-малко сол и лоши мазнини и повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни могат да намалят шансовете ви за болестта на Алцхаймер. По-малко вероятно е да имате сърдечни заболявания и инсулт, ако имате повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и здравословни протеини. Повече плодове и зеленчуци могат да ви помогнат да не получите няколко вида рак, включително рак на белите дробове, устата, стомаха, гърлото и колоректален. Балансираната диета също може да ви помогне да поддържате теглото си под контрол. И дори ако е по-вероятно да вземете поничка, отколкото ябълка, все пак можете да намалите шансовете си за диабет, като ядете повече пълнозърнести храни, https://preglednaprodukta.top/ плодове и зеленчуци и се откажете от лошите мазнини и напитките с високо съдържание на захар. Получаването на много калций може да помогне за предотвратяване на остеопороза. Намира се в тъмни, листни зеленчуци, кисело мляко, мляко и едамаме. Ако млечните продукти не са съгласни с вас, други опции, като бадемовото мляко, също могат да ви дадат този тласък на калций. Някои обогатени марки може дори да съдържат повече калций от чаша традиционно мляко.

„Обикновено в рамките на около месец след като започнат да се хранят по-добре, [хората] ще ми кажат, че просто се чувстват по-добре, дори и да не са отслабнали“, казва Бучински. «Диетата е наистина мощна.»

Продължение

Просто се движи

За да извлечете максимума от него, трябва да получавате 150 минути умерена физическа активност всяка седмица. Но за разлика от гледането на цял сезон от любимото си шоу за един ден, можете да го разделите, като 10 минути наведнъж.

Упражнението може да бъде „почти вълшебно“ по отношение на това как може да ви помогне да се почувствате по-добре физически и емоционално, казва Рон ДеАнджело, директор на обучението по спортни постижения в университета в Питсбърг.

„Хората не трябва да бягат маратон или да карат колело на 100 мили“, казва ДеАнджело. „Всичко, което някой трябва да направи, е да се премести и след това да се движи още малко, за да получи някои невероятни ползи.“

Упражнението може да ви помогне:

Поддържайте здравословно тегло:  Редовната физическа активност може да ви помогне да поддържате размера, който трябва, дори и да си позволявате от време на време. И заедно със здравословната диета, повече активност може да ви помогне да свалите тези излишни килограми.

Борба с болестта: Може да помогне за понижаване на кръвното Ви налягане и повишаване на „добрия“ холестерол, дори ако сте малко по-тежки, отколкото трябва. По-ниското кръвно налягане и здравословното ниво на холестерола намаляват шансовете ви за сърдечни заболявания. Упражнението също може да ви помогне да намалите вероятността да имате:

Диабет тип 2 Артрит Удар Някои видове рак пада

Чувствайте се по-щастливи: Може да ви помогне да се чувствате по-добре в себе си и да ви направи по-уверени, защото засилва определени химикали в мозъка ви, които ви карат да се чувствате добре.

Имайте повече енергия: Движението повече помага на сърдечно-съдовата ви система да работи по-добре. Това носи повече кислород и важни хранителни вещества в сърцето и белите дробове. Всичко това означава повече енергия и издръжливост за вас.

Вземете повече ZZZ: Бъдете активни и вероятно ще получите по-спокоен сън. Това ще ви помогне да се чувствате по-будни през деня.

Научете се да премахвате стреса

Натоварените графици са стресиращи, както и финансовите проблеми, проблемите с шефа ви, здравословен проблем и проблемите с отношенията у дома. Начинът, по който управляваме тези неща, може да повлияе на нашето дългосрочно здраве.

„Всеки знае, че стресът може да повлияе на настроението, но малко хора наистина разбират как стресът, особено хроничният стрес, също може да засегне почти всяка част от тялото ви по много лош начин“, казва Мелинда Р. Ринг, д-р, изпълнителен директор на Osher Център за интегративна медицина към Northwestern Memorial Hospital.

Продължение

Това може да причини проблеми с мускулите, сърцето и белите дробове. Освен това може да повиши вероятността от диабет и да повлияе на храносмилателната ви система. Вашата имунна система също е изложена на риск. Стресът може дори да повлияе на способността ви да забременеете.

Въпреки че не можем да се отървем напълно от стреса, можем да се научим как да го управляваме.

„Управлението на стреса не означава да седиш и да се взираш в свещ или да правиш йога, въпреки че това работи за някои хора“, казва Ринг. «Управлението на стреса е да разберете какво работи за вас.»

Това може да бъде толкова просто, колкото да се разходите в парка. Вашето тяло реагира по страхотен начин, когато управлявате добре стреса, включително:

Стимулиране на имунната ви система, което означава по-малко настинки и по-малко болки Повече енергия По-добър сън По-здраво сърце

За да управлявате по-добре стреса, хранете се добре, спортувайте, спете достатъчно и прекарвайте време със семейството и приятелите си, правейки неща, които ви харесват. Ако все още изпитвате трудности, работете с Вашия лекар. Заедно можете да направите план, за да се справите с нещата.

Спрете димите

Никотинът предизвиква пристрастяване. Колкото повече имате, толкова повече тялото ви го жадува. Много бивши пушачи казват, че отказването е сред най-трудните неща, които са правили.

Но не е трудно да се намери мотивация.

„Без значение колко дълго човек е пушил или колко е пушил, ще има известно подобрение в здравето [когато се откаже]“, казва Дийпак Бхат, д-р от болницата Brigham and Women’s Hospital в Бостън.

Очевидно има ползи от отказването. Ще намалите шансовете си за:

Някои видове рак Сърдечно-съдови заболявания Удар

Освен това ще кашляте и хриптите по-рядко. Ако сте жена, шансът ви за безплодие също ще намалее.

Много неща могат да ви помогнат да се откажете, включително помощни средства без рецепта или рецепти и групови или индивидуални консултации.

„Отказването от тютюнопушенето може да бъде много трудно за някои хора и много пъти са необходими няколко опита“, казва Бхат. „Но с насърчение, без преценка колко пъти човек се опитва и с правилната комбинация от помощ, хората могат да бъдат успешни и ще се чувстват страхотно за успеха си.”

WebMD функция Преглед от д-р Неха Патак на 13 септември 2017 г

Източници

ИЗТОЧНИЦИ:

Рой Бучински, д-р, директор на уелнес, медицински център на университетските болници в Кливланд.

CDC: „Здравословно хранене за здравословно тегло“, „Колко упражнения се нуждаят от възрастните?“ «Отказване на тютюнопушенето.»

Служба за превенция на заболяванията и промоция на здравето: „Приложение 2. Приблизителни нужди от калории на ден, по възраст, пол и ниво на физическа активност.“

Асоциацията на Алцхаймер: „Приемете здравословна диета.

Служба за женско здраве, Министерство на здравеопазването и човешките услуги на САЩ: „Здравословно хранене за сърцето“.

Американско дружество за борба с рака: „Общи въпроси относно диетата и рака“.

Американска диабетна асоциация.

Медицински център Beth Israel Deaconess: „5 храни за укрепване на костите и ставите“.

Рон ДеАнджело, директор на обучението по спортни постижения, Медицински център на университета в Питсбърг Спортен комплекс Рууни.

Клиника Майо: „Упражнение: 7 ползи от редовната физическа активност.”

Национална фондация за сън: „Проучване: Физическата активност влияе върху цялостното качество на съня.

Мелинда Р. Ринг, д-р, изпълнителен директор, Osher Center for Integrative Medicine, Northwestern Memorial Hospital.

Националните здравни институти: „Информация за стреса“.

Клиника в Кливланд: „Стрес и сърдечни заболявания“.

Smokefree.gov: „Отказването е трудно.“

Дийпак Бхат, д-р, изпълнителен директор, интервенционални сърдечно-съдови програми, Бригъм и женска болница.

Медицински център на UCSF: „Съдържание на калций в храните“.

Няма да намерите чудодейна гумичка за възраст в бутилка или вълшебно хапче. Има само една тайна да изглеждате и да се чувствате по-млади и това е да живеете по-добре. Тези седем прости стъпки от WebMD Най-добрите експерти по женско здраве ще съживят всяка част от тялото ви, като ви помогнат да се почувствате по-силни, по-енергични и млади – без значение колко свещи издухате на следващия си рожден ден.

1. Кост Горе на калция

За да запазите перфектната си стойка и да избегнете спадането на възрастните, млечните мустаци са задължителният аксесоар за всеки сезон. Млякото (плюс кисело мляко, сирене и други млечни храни) е заредено с калций. Нуждаете се от поне 1200 милиграма от това хранително вещество всеки ден, особено след менопаузата, когато пропускате естрогена, който помага за поддържане на костите здрави. "Често жените спестяват това голямо време," казва Пам Пийк, MD, MPH, FACP, която пише WebMD блог, "Всекидневен фитнес с Памела Пийк," и автор Тяло за живот за жени: План на жената за физическа и психическа трансформация.

Ако в диетата ви липсват млечни продукти, вземете калциева добавка, но не пускайте една сутрин и си мислите, че сте приключили с нея. Приемането на малки дози (500 mg или по-малко) два или три пъти на ден помага на тялото ви да абсорбира калция по-лесно.

Също така не забравяйте партньора на калция за здравината на костите – витамин D. Вие също се нуждаете от поне 1000 IU от него дневно. За да запазите калция, който имате, намалете двойното еспресо vente. "Кофеинът е едно от лошите момчета," Peeke предупреждава, защото пречи на усвояването на калций.

2. Забранете загара

Спомняте ли си лятото, когато с часове мазахте бебешкото олио и слънцето? С напредване на възрастта, вашата отплата за тези златни тен е допълнителни линии и бръчки, плюс повишен риск от рак на кожата. Но не е твърде късно да спрете и дори да обърнете щетите от слънцето. Стойте далече от слънцето колкото е възможно повече и носете слънцезащитен крем с широк спектър (UVA/UVB), когато излизате навън.

За да изтриете някои от бръчките и щетите, които вече сте натрупали, попитайте вашия дерматолог относно използването на крем с витамин А, отпускан по рецепта, един от малкото продукти против стареене, който отговаря на своята популярност.

Продължение

Искате ли да изглеждате незабавно по-млади, без да харчите нито стотинка? Горе главата! "Мисля, че стресът и емоционалното напрежение остаряват. Хората свиват устни, мръщят се, изглеждат тревожни," казва Marianne J. Legato, MD, FACP, директор на Партньорството за специфична за пола медицина в Колумбийския университет. "Намаляването на стреса и приятната перспектива или поне спокойната перспектива подобряват външния вид."

3. Жени и здраве на сърцето

Да изглеждаш на 50, когато си на 60, няма да ти помогне много, ако имаш сърцето на 80-годишен. Сърдечните заболявания са най-големият убиец на жените – по-смъртоносни от всеки вид рак взети заедно. Как се измерват рисковете? Големият корем е само един знак, че сте на път към метаболитен синдром, група от симптоми (включително високо кръвно налягане и "лошо" LDL холестерол), което увеличава шансовете ви да получите сърдечно заболяване, казва Пийк.

Лекарствата със сигурност могат да помогнат, но те не са цялата история. Упражнението също играе голяма роля -"лекувайте с движение," както го казва Пийк. "Сърцето е мускул. Ако не го използвате, губите го." Изследванията показват, че бързата 30-минутна разходка всеки ден може да намали наполовина риска от сърдечни заболявания. Освен това ще ви помогне да подрежете талията си.

4. Сънят и красотата

Има причина да се нарича "красота на съня." Докато спите, кожата ви се регенерира по-бързо, отколкото докато сте будни. Сънят също регулира хормоните, които контролират апетита, поради което хората, които не получават достатъчно затворени очи, са по-склонни да имат наднормено тегло. Как да се уверите, че получавате препоръчаните от вас седем до осем часа zzzs? Направете времето за лягане успокояващо. Изключи телевизора. Пуснете релаксираща музика. Прочети книга. "Направете нещо, което позволява на ума ви да се отпусне," казва Пийк. Дръжте спалнята си хладна и суха, за да се чувствате по-удобно, докато спите.

5. Бъдете секси старша възраст

Здравословният сексуален живот не е полезен само за вашето либидо. Освен това може да облекчи стреса, да ви помогне да спите по-добре и дори може да ви накара да живеете по-дълго.

"Мозъкът е големият еротичен орган," Легато казва. Ако мислите, че сексът ще бъде скучен, ще бъде, така че помислете за секса – и за партньора си – по нов и свеж начин. Планирайте бягство и опитайте нови трикове, за да разпалите отново пламъците на романтиката. Ако вагиналната сухота пречи на интимността, използвайте водоразтворим лубрикант, който ще направи секса по-забавен и за двама ви. Нямате партньор? Правете секс с човека, когото обичате най-много – вас! "Мастурбацията е фантастична и работи перфектно," казва Пийк.

Продължение

6. Поддържайте паметта си

Вашият мозък не е мускул, но все пак може да се възползва от добра тренировка. "Нарича се умствена аеробика," Пийк казва. Правенето на пъзели судоку, изучаването на нов език или ходенето на музей с приятели може да бъде част от вашата когнитивна фитнес програма. Точно както редувате кардио и силова тренировка, когато тренирате тялото си, смесете умствената си рутина.

"Изградете мозъчния си резерв, като го предизвикате и го накарате да прави неща, които не е свикнал да прави," казва д-р Мари Савард, интернист, специализиран в женското здраве и автор на Попитайте д-р Мари: откровен разговор и успокояващи отговори на най-личните ви въпроси. С други думи, ако работите с числа по цял ден, решавайте кръстословици през нощта. Ако обикновено сте дясна ръка, опитайте да ядете с лявата си ръка за няколко дни.

Докато тренирате ума си, не забравяйте да тренирате тялото си. Аеробните упражнения засилват притока на кръв към части от мозъка, които поддържат паметта ви ясна. Изследванията установяват, че тренировките само три пъти седмично могат да намалят риска от болестта на Алцхаймер с до 40%.

7. Диетата против стареене

Говорейки за това… разпространението на тялото на средна възраст не е мит. След като влезете в менопаузата, наблюдавате средно наддаване на тегло от 1 паунд годишно. Най-добрият начин да го загубите е с персонализиран диетичен план, казва Пийк. Точно както смесвате и съчетавате дизайнери в гардероба си, смесвайте и съчетавайте диетата си, като избирате елементите от всяка програма, към която най-вероятно ще се придържате.