Apartamentos de lujo en Valencia para citas privadas CONTACTOS: +34 617407292

Мит № 8: Използването на слънчева светлина е най-добрият начин да изсветлите косата си

Filed in blog | Posted by almayteresa on junio 22, 2020

Мит № 8: Използването на слънчева светлина е най-добрият начин да изсветлите косата си

Мит № 8: Използването на слънчева светлина е най-добрият начин да изсветлите косата си

Увеличете излагането на UV-B лампи.Ограничава приема на антибиотици.Нанесете лекарството Ammi-majus под формата на лосион или мехлем.Избягвайте причинните фактори, които могат да доведат до растеж на бели петна по косата по главата ви.Потърсете лечение за всички онези причинни фактори, които са отговорни за белите петна по косата.Вземете помощта на епидермално присаждане върху депигментираната кожа, която остава под белите косми или полиоза.

Освен всички тези методи за превенция и лечение, можете да свършите някаква трудна работа, която ще ви помогне да скриете белите си петна по косата и да ви предпази от срам пред другите.

Можете да приложите прическа, която може да скрие зоната на петна в главата ви, да покриете косата ви с шал или шапка, да носите лента за глава, да оцветите тези бели петна с боя, да приемете сол и черен пипер, за да подобрите външния си вид чрез вашия недостатък.

8 често срещани митове за косата и истината зад тях

Хората обикновено имат много погрешни схващания или митове относно косата, които всъщност не са верни и това недоразумение може да накара мнозина да изпаднат в някои необичайни състояния, които могат лесно да избегнат. Така че по-долу сме изброили някои най-често срещани митове за косата и истината зад тях.

Мит №1: Оскубването на сивата коса кара повече да растат на нейно място

Истината: Хората имат много разпространено вярване по отношение на сивата коса, че оскубването на която и да е от тях причинява повече растеж на сивата коса на нейно място, което е абсолютно невярно.

Отскубването на косъм по никакъв начин не води до растеж по същия начин. Въпреки това, ако го направите, това може да причини белези на засегнатото място, което ще доведе до изтъняване на косата, което води до загуба на коса.

Така че е по-добре да избягвате да скубете сивата си коса, вместо да изберете друго лечение за такъв тип коса.

Мит № 2: Честото подстригване на косата стимулира растежа й

Истината: Някои хора избират да подстригват косата си често с вярата, че това ще помогне на косата им да расте с много по-бърза скорост, което не е вярно. Независимо дали подстригвате косата си често или не, това няма нищо общо с растежа на косата ви.

В действителност растежът на косата ви зависи от качеството на фоликулите в скалпа ви. Да, подстригването може да ви помогне да направите косата си много по-гъста и по-дълга, защото облекчава нацепените краища и проблема с накъсването, които обикновено правят косата ви да изглежда по-тънка и рядка.

Експертите по косата препоръчват подстригване на косата на интервал от осем седмици на тези, които искат да растат косата си, защото това ще поддържа косата ви във форма с красив външен вид.

Мит № 3: Стресът е основната причина, отговорна за сивата коса

Истината: Хората имат общ мит, че стресът е основният фактор, отговорен за започването и растежа на повече сива коса, което не е вярно. Побеляването на косата започва поради меланоцити, които причиняват намаляване на производството на меланин, отговорен за пигментацията или цвета на косата.

Да, стресът може да ускори процеса на побеляване на косата, но не е единственият отговорен за началото на процеса на побеляване. Сивата коса зависи от вашата генетика и съответно растежът на сивата коса започва на определена възраст.

Мит № 4: Балсамът трябва да се избягва в случай на мазна коса

Истината: Хората имат мит, че балсамът трябва да се избягва в случаите на мазна коса, което не е вярно. Кондиционирането на косата ви по никакъв начин не засяга здравето на косата ви, а прави косата ви мека и копринена.

Мазната коса е причинена от твърде много производство на себум в скалпа от тъканите. Така че, clean vision отзиви ако някой има проблем с мазна коса, се препоръчва да се използва избистрящ или дълбоко почистващ шампоан за почистване на косата и само в краищата на косата трябва да се прилага балсамът.

Мит № 5: Спането, като държите косата надолу, може да засили растежа й

Истината: Хората имат много разпространено убеждение, че спането с напусната коса може да ускори растежа й, което е просто мит и далеч от реалността.

Спането, като държите косата надолу, може да помогне за намаляване на изтъняването и загубата на коса, тъй като ще намали допълнителното увреждане на косата, загубата на коса и тежестта в корените.

Въпреки това, ако искате да пораснете косата си по-бързо, спете с отпусната опашка вместо стегната, което може да бъде от полза за косата ви.

Мит №6: Цветът на веждите и косата винаги трябва да остават същите.

Истината: Хората имат общото убеждение, че техните вежди и цветът на косата винаги трябва да съвпадат или трябва да са еднакви, което е полуистина. Може да се каже, че цветът на веждите се основава на тенденции като текущата тенденция е за черни вежди.

Въпреки това, в никакъв случай цветът на веждите не трябва да бъде повече от два нюанса по-тъмен от съществуващия ви цвят.

Мит № 7: Разресването на косата твърде много пъти на ден подобрява нейното здраве

Истината: Много разпространено е схващането по отношение на косата, че разресването й твърде много пъти може да подобри здравето й, което не е вярно. Що се отнася до косата, експертите трябва да разресват косата си толкова време, колкото всъщност е необходимо.

Прекомерното разресване като 100 пъти на ден прави корените на косата ви крехки и проблемът с косопад може да се увеличи, особено ако преминавате през проблема с изтъняването на косата или загубата на коса.

Да, четкането за достатъчно време може да помогне за разпространението на неговите масла в косата. Въпреки това, трябва да се уверите, че използвате гребен с широки зъби с мека четина и бъдете много нежни, докато го миете.

Мит № 8: Използването на слънчева светлина е най-добрият начин да изсветлите косата си

Истината: Някои хора седят на слънчева светлина, за да изсветлят цвета на косата си, което е абсолютно грешна процедура. Въпреки че това може да изсветли цвета на косата ви, все пак не е здравословно, така че трябва да се избягва в името на доброто ви здраве на косата.

Слънчевата светлина може да изгори скалпа ви точно както прави кожата ви. Така че, за да изсветлите цвета на косата, трябва да използвате лифтинг крем или боя без амоняк, която е много безопасна и здравословна за изсветляване на цвета на косата.

Надяваме се, че гореспоменатите факти са разрушили вашето дългосрочно възприятие или митове за здравето на косата. Що се отнася до лечението на петна от бяла коса, определено трябва да вземете гореспоменатата диагноза и мерки за превенция, за да защитите оригиналния си цвят и здраве.

Вижте източници на статия"">Вижте източници на статияhttps://www.stylecraze.com/articles/white-hair-patches-causes-treatments/#grefhttps://www.boldsky.com/health/disorders-cure/2019/poliosis-symptoms-types-causes-treatment-127954.htmlhttps://www.today.com/style/truth-about-10-common-hair-myths-t8001

Преминете към рецептата

Отпечатайте рецепта

Едно от страхотните неща за доматите е тяхната гъвкавост. Макар че често се пропуска да бъде категоризиран като зеленчук, този плод може да се яде суров, на салати, на сандвичи и предлага възхитителна сладост, когато е сготвен. Но освен че са невероятно гъвкави към употребата на храна, доматите имат и много ползи за здравето. Следващата статия ще ви преведе през някои от основните известни ползи за здравето на този сладък, сочен, вкусен плод.

Защита на кожата

Доматите съдържат силно оцветен червеникав/оранжев пигмент, наречен бета-каротин, който също се намира в морковите, сладките картофи и други червено/оранжеви зеленчуци и плодове. Известно е, че бета-каротинът помага за защита на кожата от увреждане от слънцето и UV светлина.

Ликопенът, яркочервен каротин и каротиноиден пигмент, намиращ се също в доматите, не е основно хранително вещество, но изследванията показват, че консумацията на ликопен намалява чувствителността на кожата срещу увреждане на UV светлина. За средния американец 85% от ликопена в диетата ни се дължи само на консумацията на домати. В едно скорошно проучване на двадесет и три жени са давани 55 g доматено пюре (приблизително 16 mg ликопен) всеки ден в продължение на дванадесет седмици. Резултатите бяха неоспорими с 30% увеличение на защитата на кожата срещу UV лъчите. Въпреки че това в никакъв случай не е алтернатива на слънцезащитния крем, хубаво е да знаете, че консумацията на домати може да намали увреждането на UV светлината.

Здрави кости

Когато сте били дете, майка ви вероятно ви е казвала да пиете мляко за здрави кости. Е, яденето на домати е друг начин да направите костите си здрави и силни. Тези плодове съдържат витамин К и калций, за които е известно, че насърчават укрепването и възстановяването на костите. Ликопенът, както и защитата на кожата, също е доказано, че увеличава костната маса. По този начин се смята, че доматите са чудесно лекарство за остеопороза, заболяване на костите, което се характеризира с намаляване на костната маса и плътност, водещи до фрактури.

Намалява риска от рак

Трите основни борещи се с рак агента в доматите са ликопен, витамин А и витамин С. Проучванията показват, че консумацията на ликопен намалява риска от много видове рак като белия дроб, простатата и яйчниците. Вярвате или не, преработените и варени домати съдържат дори повече ликопен от суровите, защото топлината всъщност освобождава ликопена чрез разрушаване на клетъчните стени. Най-изследваният вид рак във връзка с консумацията на домати е ракът на простатата. Присъдата гласи, че доматите могат да намалят риска от рак на простатата чрез хранителното вещество алфа-томатин.

Без да ставаме твърде биологични тук, свободните радикали са атоми, които се образуват, когато кислородът взаимодейства с определени молекули. Веднъж групирани заедно, тези силно реактивни радикали започват верижна реакция, която може сериозно да увреди основните клетъчни компоненти. За да предотврати натрупването на свободни радикали, тялото атакува с антиоксиданти. Антиоксиданти като витамин А, С и бета-каротин се намират в доматите и са страхотна защита срещу натрупването на свободни радикали.

Намаляване на риска от инсулт

Изглежда, че този сочен плод също допринася за по-доброто здраве на мозъка. Скорошно последващо проучване, базирано на популацията, разглежда 1000 мъже, за да види дали високите нива на ликопен в кръвния им поток намаляват риска от инсулт. Заключението беше, че мъжете с по-високи нива на антиоксиданта в кръвта намаляват риска от инсулт с 55 до 59 процента. И тъй като доматите действат като един от основните ни източници на ликопен, е безопасно да се каже, че яденето на домати може да намали шансовете за страдание от инсулт.

Регулира нивата на кръвната захар

Тъй като са чудесен източник на хром, много проучвания показват, че доматите могат да помогнат за регулиране на нивата на кръвната захар. Хромът е минерал, от който тялото ни се нуждае, за да помогне за преместването на кръвната захар (глюкоза) от кръвния поток в клетките. 1 чаша сурови домати е приблизително 4% DV хром.

Помага при хронична възпалителна болка

Доматите могат да бъдат чудесно болкоуспокояващо за хора с хронична болка като артрит и болки в гърба. Хроничната болка обикновено се причинява от възпаление и намаляването на възпалението автоматично ще помогне за облекчаване на болката. Тъй като доматите са с високо съдържание на противовъзпалителни агенти като биофлавоноиди и каротеноиди, доматите могат да бъдат интелигентна естествена алтернатива за борба с хроничната болка чрез противовъзпалително облекчаване.

Визия

Тъй като доматите са добър източник на витамин А, проучванията показват, че консумацията на домати директно подобрява зрението, особено на тъмно. По отношение на зрението витамин А е известен още като ретинол, защото произвежда пигментите в ретината на окото. По-нови проучвания показват, че витамин А, както и други антиоксидантни витамини в доматите; намаляват риска от дегенерация на макулата, необратимо състояние на очите.

Как да включите доматите в диетата си

Както бе отбелязано по-рано, доматите са изключително универсални плодове, които лесно могат да бъдат добавени към ежедневната ви диета. Ето няколко идеи как можете да интегрирате доматите в ежедневната си диета:

Нарежете домати на сандвичСлагат се в салатиИзползвайте консервирани домати, нарязани на кубчета, в супи, салса или сосове за пастаДобавете резен домат върху моцарела с балсамов оцет и щипка босилекИзползвайте чери домати или гроздови домати, за да се потопите в хумус или ранчоНарежете домат и добавете към сутрешните си яйца

Лесни и вкусни рецепти

Съдържание

Лесни и вкусни рецепти Рецепта за брускети с къси домати Класическа рецепта за лазаня

Предястие

Печат

щифт

4.5 от 2 гласа

Рецепта за брускети с буци домати

Курсово предястие

Американска кухня

Време за подготовка 15 минути

Време за готвене 15 минути

Общо време 30 минути

Порции 10

Калории

Съставки

1 хляб френски хляб, нарязан диагонално на 10 филийки1 Спрей за готвене със зехтин без залепване 2 супени лъжици чеснова сол 1 кутия Нарязани на кубчета домати, отцедени 14,5 унции всеки ¼ чаша нарязани листа пресен босилек 2 супени лъжици нарязан лук

Инструкции

Предварително загрейте бройлер. Поставете филийки хляб върху голям лист за печене; напръскайте равномерно със спрей за готвене. Печете 1-2 минути до златисто кафяво; обърнете. Напръскайте с допълнителен спрей за готвене; поръсете с чеснова сол. Продължете да печете 1-2 минути или докато втората страна стане златисто кафява. Извадете от тава за печене към решетка. Охладете. Комбинирайте домати, босилек и лук в средна купа. Нанесете равномерно върху филиите хляб точно преди сервиране3.2.1284

Вечеря

Печат

щифт

4.5 от 2 гласа

Класическа рецепта за лазаня

Курс Основно Ястие

Американска кухня

Време за подготовка 15 минути

Време за готвене 1 час 45 минути

Общо време 2 часа

Порции 10

Калории

Съставки

9 неварени юфка за лазаня около 8 унции1 супена лъжица зехтин, спрей за готвене без залепване1 паунд италианска свинска наденица1 паунд смлян кръг 1 среден лук, нарязан3 скилидки чесън, смлян1 кутия Натрошени домати 28 унции всяка1 консерва Нарязани домати на кубчета с босилек14, чесън и 4 унции нарязана лъжица. пресен плосък лист магданоз, разделен ½ супена лъжица семена от копър½ супена лъжица смлян черен пипер, разделена¼ супена лъжица сол2 чаши част обезмаслено сирене рикота, разделена чаша настъргано сирене Романо, разделено 2 яйца, разбити2 супени лъжици тънко нарязан пресен босилек,3 чаши настърган частично обезмаслено сирене моцарела, разделено (обезмаслено сирене моцарела)12 чаши

Инструкции

Загрейте фурната до 350°F. Гответе юфка за лазаня според указанията на опаковката. Отцедете и изплакнете с хладка вода, за да спрете готвенето. Междувременно напръскайте голяма тенджера със спрей за готвене. Загрейте на средно силен огън до горещо; добавете наденица и смлян патронник. Гответе и бъркайте 5 минути, за да се натроши месото. Добавете лука и чесъна в тигана. Продължете да готвите 8 до 10 минути или докато месото вече не е розово и лукът омекне. Отцедете добре месната смес. Добавете натрошени и неотцедени домати, 1 супена лъжица магданоз, семена от копър, 1/4 чаена лъжичка черен пипер и сол. Сложете месната смес да заври. Намалете топлината; гответе без капак на средно слаб огън 10 минути, като разбърквате от време на време. Поставете рикота, 3/4 чаша сирене Романо, яйца, останалия магданоз, босилек и останалия пипер в средна купа; разбъркайте добре. Оставете настрана. Сглобете лазаня: Напръскайте 13×9-инчов стъклен съд за печене със спрей за готвене. Разпределете равномерно 1 чаша месен сос върху дъното на съда. Поставете 3 юфка лазаня върху соса, отгоре намажете с 2 чаши месен сос, половината смес от сирене рикота и 1 чаша сирене моцарела. Повторете слоевете, завършващи със слой юфка, гарнирана със сос и останалите сирена моцарела и романо. Напръскайте долната страна на алуминиевото фолио със спрей за готвене; покрийте съда плътно с фолио. Печете 45 минути. Отстранете фолиото и печете още 15 минути или докато сиренето се разтопи и сосът кипне. Оставете да престои 10 минути преди сервиране.

Джъстин пише за храната и здравословния начин на живот от името на Хънт, домът на нарязани на кубчета, цели, задушени и натрошени домати, естествено обелени с пара. Ако искате да пишете за HealthResource4u, вижте нашите указания за изпращане на гости.

Въпреки смъртоносната репутация, могат да се предприемат стъпки за защита срещу излагане на азбест с много предпазни мерки.